Bulgária - Nesszebar

(Oldalak) > > > Nesszebar

Mindjárt az érkezésnél elmosolyodik, hisz Nesszebar egy gyönyörű malommal fogadja az idelátogatót, amely a megismerés és a szenvedély légkörát érezteti Önnek.

Nesszebar, a történelmileg gazdag város

Nesszebar, az öreg várfalakkal körbevett történelmi város a turisták ezrei által szívesen keresett hely, főleg a festői építészete végett. A Naposparthoz sziklás félszigetével kötődik, 35 kilométeres távolságban Burgasztól és a belépésnél fa szélmalmával köszönti. A kétemeletes faházak egymáshoz közel állnak és ezzel romantikus kis utcácskákat hoznak létre, amelyek a több tucat templommal a legnagyobb vonzóerők a városkában. Nesszebar történelmi negyede, az egyik legöregebb Európában, ezenfelül az UNESCO Világörökségének listáján is szerepel.

Olyan régmúlt kincseket fedezhet fel, mint Kereszetlő Szent János, Pantokrator vagy Szent István templomát varázslatos reneszánsz festményekkel.

Nem szabad elfeledkeznie meglátogatni az archeológiai múzeumot antik kerámiakiállításával és középkori ikongyűjteményével.

Arany homokos partok, tiszta tenger, rengeteg sport lehetőség, mint vízen, mint szárazföldön, éttermek, kirándulóhajók, mindebből elegendő ahhoz, hogy a neszebari kirándulása felejthetetlen és élményekkel teli legyen. Ha szeretné összekötni a szórakozást gyönyörű naplementékkel, csodás étkezésekkel és eledelekkel, kirándulási lehetőségekkel és történelmi kincsekkel, akkor látogasson el Bulgária egyik földi paradicsomába, Neszebarba.

Legutóbbi érdekességek...

25.10.2010 Ropotamo Természetvédelmi Rezervátum
22.07.2010 Rózsaolaj
23.04.2010 Síelés

Utoljára a fórumban...

17.02.2012 leva, vagy euro?
17.02.2012 Kiten
16.02.2012 Teljes panzió vagy félpanziós ellátás
14.02.2012 szemelyi vagy utlevel?
05.10.2011 Napospart

Utolsó fényképek...

Hegyes vidék
Egy szelet történelem
Bemutatás
Relaxáció a tengernél
A parton