Bulgária - Sportok

(Oldalak) > > > Sportok

Nyáron az aktív turisták sok lehetőség közül választhatnak, hogy sportosan akarják – e eltölteni a szabadságukat vagy esetleg gyalogtúrára indulnak Bulgáriában a hegyekbe.

Vízi sportok

Bulgária a határtalan lehetőségek országa, így ha kedveli a kalandokat, akkor induljon el egy túrára a felbőszült vízeken. A legalkalmasabb folyók a raftingra a Struma, Ossam vagy az Arda. Hajóval vagy kajakkal legjobban a Dunán lehet elszórakozni. Bulgáriában közkedvelt sporttá vállik a tiszta tengernek köszönhetően a búvárkodás. Minden nagyobb nyaralóhelyen talál legalább egy búváriskolát. A legalkalmasabb idő a búvárkodásra júniustól októberig, amikoris ideális a tenger hőmérséklete és nem veszélyzeteti a búvárokat a nagyobb hullámok.

Hegymászás vagy barlangászás

Igen, ebben az esetben is tudja oltani szomját Bulgáriában. Ha a teljesen kezdők közé tartozik, akkor nem probléma abszolválni egy hegymászói kurzust valamely bolgár hegyvonulaton. A leggyakoribb célja a hegymászóknak a Stara Planina, Rodopi, Rila vagy a Pirin.

Bulgáriában körülbelül 200 barlangot fedeztek eddig fel. Megnézheti ezeket egy kis díj ellenében egy tapasztalt barlangásszal vagy egy nagyobb expedícióval. A legszebb és leggyakrabban látogatott barlangok közé tartozik például a Ledenika, ami mesebeli földalatti résszel csábít jégből.

Legutóbbi érdekességek...

25.10.2010 Ropotamo Természetvédelmi Rezervátum
22.07.2010 Rózsaolaj
23.04.2010 Síelés

Utoljára a fórumban...

17.02.2012 leva, vagy euro?
17.02.2012 Kiten
16.02.2012 Teljes panzió vagy félpanziós ellátás
14.02.2012 szemelyi vagy utlevel?
05.10.2011 Napospart

Utolsó fényképek...

Hegyes vidék
Egy szelet történelem
Bemutatás
Relaxáció a tengernél
A parton