Bulgária - Szállás Bulgáriában

(Oldalak) > > > Szállás Bulgáriában

Szállás Bulgáriában?Semmi probléma!

Ha teoretikusan vesszük, akkor bárhol lehet aludni, a romanitkusok a tengerparton, a kalandorok az erdőben egy sátorban is tudnak. Az emberek nagy része azonban előnyben részesíti a kényelmet, magányt és a tető alatti alvás más előnyeit. Bulgáriában tényleg van miből válogatni. Csak Önön múlik, hogy magánelszállásolást, szerény panziót vagy luxushotelt választ. Ajánlott szállását előre lefoglalni, mivel rögtön a helyen találni szállást általában probléma. Az egész üdülés alatt szállás – ügynökök fogják követni, és csak Önön múlik, hogy kinek az ajánlatát fogadja el.

Bulgária szállodában

A bolgár hotelok az európai standard szerint vannak kvalifikálva. Ez azt jelenti, hogy minél több a csillag (1-5), annál jobbak a szolgáltatások és ezáltal magasabbak az árak is. A négycsillagos hotelok Bulgáriában kielégítik a legigényesebb vevőket is. All inclusive alapon működnek, a pár méterrel arrébb fekvő tengerparton kívül rendelkeznek néhány medencével, szaunával, kisebb üzletekkel és minden más szükséges dologgal a tökéletes nyaraláshoz. Áruk körülbelül 35 000 Ft körül mozog egy éjszakára. A háromcsillagos hotelok kétágyas szobáit már 10 ezer Ft –tól/éjszaka plussz reggelivel le lehet foglalni, de az árak elérhetik a 30 ezer Ft – ot is. Egy ilyen szobában természetes a saját fürdőszoba WC – vel, hajszárítóval, TV – vel, telefonnal és néhány esetben megtalálható itt hűtőszekrény vagy minibár is.

Panziók

A panzióban való elszállásolást rögtön helyben el lehet intézni. Azonban az igaz marad, hogy a minőségi és az előnyösen berendezett szobák a főszezonban le lesznek foglalva. Egy ágyért egy háromágyas szobában öregebb berendezéssel fizethet körülbelül 3000 Ft – ot egy éjszakára, a modern és teljesen felszerelt kétágyas szobáért (telefon, SAT, hűtőszekrény, fürdőszoba WC – vel, balkon) egy éjszakára elkérhetnek 7000 Ft – tól 12 000 Ft – ig. Az árat a felszereltség, helyszín és a tengertől való távolság alakítja.

Vendégszobákban

A vendégszobákban való szállás talán a fitalabb generációt fogja vonzani. Előnye az, hogy az árakat le lehet alkudni és a „hazaiak“ nagyon szívesen készítik el a bulgár specialitásokat vacsorára. Az árak főleg a helyszíntól függenek, de az átlag ár, amit elkérnek 2000 Ft – tól 4000 Ft – ig mozog/ éjszaka. Általában egy standard felszerelt kétágyas szobáról van szó kicsiny villákban saját szociális berendezéssel. Szükség esetén külön lehet reggelit befizetni. Következő vonzó tényező lehet a családi hangulat és a tengertől való távolság, amely az esetek döntő többségében 500 m. Mire kell azonban vigyázni? A bulgár privátokban nem szokás törölközőket vagy higiéniai kellékeket nyújtani, ezért be kell szerezni sajátot. Ha nem biztos benne, hogy hol lehet ilyen szállást keresni, akkor kérdezze meg a helyi taxisofőröket vagy az autóbuszmegállókban állókat, nagyon kézségesen segítenek.

Turistaházak

A tuistaházak egy egyszerűen berendezett, lényegében szállások közös szociális berendezéssel a folyosón. Áruk elég alacsonyak, de vigyázni kell az ún. külföldieknek kirótt illetékekre, amelyek az árakat megnövelik jófórmán egy szebben berendezett szállásforma árára.

Kempingek

Hivatalosan a kempingek nem ajánlottak. Létezik néhány fehér holló kivétel, de a kempingekből kiválasztani az igazit igazán nem könnyű. Az árak a sátor méretétől függnek, emellett fizetni kell az áramért és a parkolásért. Egy személynek egy éjszakára körülbelül 1000 Ft –ba kerül a kemping.

 

Legutóbbi érdekességek...

25.10.2010 Ropotamo Természetvédelmi Rezervátum
22.07.2010 Rózsaolaj
23.04.2010 Síelés

Utoljára a fórumban...

17.02.2012 leva, vagy euro?
17.02.2012 Kiten
16.02.2012 Teljes panzió vagy félpanziós ellátás
14.02.2012 szemelyi vagy utlevel?
05.10.2011 Napospart

Utolsó fényképek...

Hegyes vidék
Egy szelet történelem
Bemutatás
Relaxáció a tengernél
A parton