Bulgária - Történelmi emlékek

(Oldalak) > > > Történelmi emlékek

Ha nem tartozik a tipikus tengerparti turisták közé, akkor biztos értékelni fogja a pár tippet kirándulásokra és a nyaralása alatti szabadidő színesítésére. Preferálja akár a kulturális vagy természeti emlékeket vagy éppen a sportot szeresse jobban, hisszük, hogy Bulgáriában megtalálja a kedvére valót. Itt nyújtunk Önnek egy kis válogatást.

Történelmi és kulturális emlékek

Az öreg Várna

Várna egy varázslatos történelmi város, amely legyőzhetetlen számú műemlékkel várja a kedves látogatót. A Mennybemenetel gyönyörű katedrálison és az Archeológiai Múzeumon kívül a turistákat legjobban a Tengerészeti Múzeum csábítja, amely része egy akvárium és egy delfinárium.

A Kő erdő nem messze Várnától

Körülbelül 18 kilométerre Várnától találkozhat egy furcsa képződménnyel mészkőből és agyagból, amelyek több, mint 8 méter magasak és körülbelül 50 millió évesek. El lehet ide jutni autóbusszal közvetlenül Várnából vagy az átalakított kerékpárutakon.

Aladzsa kolostor

Nem messze Arany Homoktól található egy kincs mélyen az erdőben elrejtve. A keresztény temlpom az 5. századból, amelyik a 8. században kolostorrá lett átalakítva, szerzetesek menedékhelyéül szolgált a nyugtalan középkor idején.

A romantikus Neszebar

A fekete – tengeri part mentén való utazáskor mindenképp meg kell látogatnia ezt a történelmi várost is, amely az UNESCO Világöröksége között van számontartva. Neszebar az ő keskeny régi utcáival mindenkit elvarázsol. Egyetlen hátránya, hogy a főszezonban rengeteg turistától van tele a város, éppen ezért a szezon előtt vagy után ajánlott meglátogatni.

Gyógyító Pomorie

Pomorie nemcsak elsőosztályú boráról és a mozgásrendszeri betegségeket gyógyító fürdőjéről híres. A városban találhatóak Bulgária legnagyobb sófőzdéi. Pomorie nyújtja a fürdők és a tengerpart nyugalmát, de a romantikus kikötőt is az élettel teli gyalogoszónában.

Szófia, sokarcú város

A belföldi város több millió lakossal évente több tízezer turistát csalogat a színességével. Az egyik oldalon elvarázsol a történelmi épületekkel, gazdag és élettel teli piacával, sétálózónákkal és szép parkjaival, a másik oldalon pedig a kommunizmus architektonikai maradványaival és a szürke lakóterületeivel. Azonban ha Szófiába érkezik, akkor ne felejtse el meglátogatni a nem messze található Bojáni templomot. A három épületből álló komplexum az UNESCO listáján szerepel.

Elrejtett Ivanovo

Bulgária északkeleti részén található a következő különlegesség, amely az UNESCO listáján is szerepel. Ruse város közelében rejtőzközködik egy templomokból, kolostorokból és kápolnákból álló komplexum, amelyekből néhány közvetlen a sziklába van vésve.

Legutóbbi érdekességek...

25.10.2010 Ropotamo Természetvédelmi Rezervátum
22.07.2010 Rózsaolaj
23.04.2010 Síelés

Utoljára a fórumban...

17.02.2012 leva, vagy euro?
17.02.2012 Kiten
16.02.2012 Teljes panzió vagy félpanziós ellátás
14.02.2012 szemelyi vagy utlevel?
05.10.2011 Napospart

Utolsó fényképek...

Hegyes vidék
Egy szelet történelem
Bemutatás
Relaxáció a tengernél
A parton