Bulgária - Várna

(Oldalak) > > > Várna

Várna Bulgária harmadik legnagyobb városa. Közkedveltségét növeli az is, hogy itt található a legnagyobb bolgár kikötő is. A város elsősroban a fiatal látogatók körében közkedvelt, akik szeretik a gazdag éjszakai életet. És ebből itt igazán nincs hiány. A főszezonban megy a Várnai nyár (július és augusztusban), amikor is egy csomó kitűnő koncert, opera és balett előadás, fesztiválok és nem utolsósorban strand bulik is lefolytatódnak.

Várna gazdag történelme és jelene

Várna azonban nemcsak a szórakozás városa, hanem a régmúlt történelmé is, amelyet mindenkéép érdemes az itt tratózkodása alatt felfedeznie. Meglátogathajta például az Népművészeti múzeumot, amely csillogó ékszereivel, erdeti gyűjteményekkel és kézműveivel büszkélkedhet. A bolgár művészettel legjobban a Művészeti gelériában ismerkedhet meg és aki kedveli az itteni komplikált történelmet, akkor ajánlunk egy megállót a Fegyverek Múzeumában. Éppen itt láthatja az oszmán birodalommal való harcok néhány iratát. Említésre méltó a Tengerészeti múzeum, ahol megtudhatja hogyan fejlődött a bolgár hajóközlekedés. Biztosan elnyeri tetszését az uniformisok és hajómodellek gyűjteménye. A múzeum része a delfinárium és az oceániárium. Egy paradicsom a Földön, nemcsak a legkisebbeknek. 

Minden városnak rendelkeznie kellene gyümölcs -, zöldség-, ékszer-, ruházati piaccal, ahol a turisták megtalálják mindazt, amire üdülése alatt szüksége lehet. Várna nem kivétel! A piacot a sétálóutcán találja. És ha mosollyal fog vásárolni, akkor biztos, hogy megegyezhet az árussal.

A szerelmesek a legkisebb fantáziával is a mesében érezhetik magukat – köszönhetően a régműlt utcácskáknak, amelyeket gyönyörű fák szegélyznek.

Várna tárt karokkal várja és biztos lehet benne, hogy a város elragadja Önt is.

Legutóbbi érdekességek...

25.10.2010 Ropotamo Természetvédelmi Rezervátum
22.07.2010 Rózsaolaj
23.04.2010 Síelés

Utoljára a fórumban...

17.02.2012 leva, vagy euro?
17.02.2012 Kiten
16.02.2012 Teljes panzió vagy félpanziós ellátás
14.02.2012 szemelyi vagy utlevel?
05.10.2011 Napospart

Utolsó fényképek...

Hegyes vidék
Egy szelet történelem
Bemutatás
Relaxáció a tengernél
A parton